Đukanović: Uoči referenduma bio planiran atentat na Amfilohija

Premijer Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da je pre referenduma o državnoj nezavisnosti Crne Gore bio planiran atentat na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

 

Đukanović je kazao da su to znale službe bezbednosti uoči referenduma 2006. godine i da su, po poverljivim podacima tih službi, atentat planirali protivnici crnogorske nezavisnosti da bi “pojačali tvrdnju o nepouzdanoj bezbednosti” Crne Gore i o “navodnoj beskrupuloznoj vlasti”.

Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti – rekao je Đukanović u Skupštini tokom redovnog “Premijerskog sata”.

On je to saopštio odgovarajući na pitanje poslanika o ubistvu urednika podgoričkog “Dana”, Duška Jovanovića pre jedanaest godina, ispred redakcije tog lista u Podgorici.

Premijer je kazao da nalogodavce ubistva Jovanovića treba tražiti na adresama koje su njegov list “zloupotrebljavale” protiv Crne Gore, te da taj zločin “nema nikakve veze” s crnogorskim državnim organima.

Ubistvo Jovanovića na današnji dan pre 11 godina nije još rasvetljeno. Zbog saizvršilaštva u tom zločinu na 18 godina je osuđen Damir Mandić, ali je presuda ukinuta, te mu se ponovo sudi u Podgorici.loading...