Pet službenika u Kazneno-popravnom domu u Spužu povređeno je danas popodne kada ih je napala grupa zatvorenika, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Zatvorski policajci prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore.

“Incident se dogodio na prostoru za šetnju i rekreaciju, gde je grupa 30 zatvorenika prvo postupala protivno Pravilniku o kućnom redu za izvršavanje kazni zatvora, a potom i odbila naređenje službenih lica”, navodi se u saopštenju.

Nakon toga, kako navode iz crnogorske policije, pojedini zatvorenici fizički su nasrnuli na četvoricu službenika, koristeći pri tome tvrde predmete koje su skinuli sa sportskih terena.

“Ubrzo nakon ovog događaja uspostavljen je red u Kazneno-popravnom domu. Deo vinovnika ovog incidenta usamljen je u Kazneno-popravnom domu, a jedna grupa je iz bezbednosnih razloga premeštena u zatvor u Bijelom Polju”, navodi se u saopštenju.

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pokrenuće disciplinske postupke protiv svih koji su učestvovali u današnjem incidentu, a o ovom događaju obavešteni su Uprava policije i državni tužilac.

Osim njih, o ovom incidentu je obaveštena i institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a na lice mesta su odmah došli zamenik i savetnik Zaštitnika, koji su preduzeli mere iz svoje nadležnosti.loading...