JEZIVO: Devojčici se u školi kišobran zabio u oko i probio joj mozak!

Incident je potvrdila policija i navela da je devojčica zadobila teške telesne povrede!

Stravičan događaj odigrao se u školi u Solinu gde se tokom igre učenici vrh kišobrana zario u oko!

Oštrica je prošla devojčici kroz oko, probila mozak, i tom prilikom je došlo do preloma baze lobanje. Dete je priključeno je na veštačko disanje.

Tragedija se dogodila oko 9 i 30 sati tokom pauze između dva školska časa.

Đaci su se igrali i u jednom trenutku, devojčica je izgubila ravnotežu i tom prilikom pala na kišobran svog druga. Vrh kišobrana joj se zabio u oko i došao do mozga.

Incident je u 12.45 sati potvrdila policija i navela da je devojčica zadobila teške telesne povrede.

Direktor solinske osnovne škole “Vjekoslav Parać” u Svetome Kaji, Đuro Baloević, potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju da je povređeno dete iz njihove škole.

– Ono što vam mogu reći jeste da se da se sve dogodilo na malom odmoru pre početka časa. Detetu je odmah pružena prva pomoć, a Hitna pomoć stigla je u roku od pet minuta. O svemu su obavešteni roditelji oba deteta, pozvana je i policija koja će utvrditi detalje. Naime, postoji tačno određeni protokol i pravilnik postupanja u ovakvim situacijama kako svi moramo postupati i u cilju zaštite dece – rekao je direktor škole.

On dodaje da će biti preduzete sve potrebne mere i da će omogućiti psihološku pomoć deci koja su prisustvovala ovom događaju.loading...