Kod Đevđelije pretučeni i opljačkani migranti iz Sirije

Grupa nepoznatih ljudi pretukla je i opljačkala sirijske imigrante koji su ilegalno prešli granicu Grčke s Makedonijom kod Đevđelije, saopštila je danas makedonska policija.

 

Napad na pet sirijskih državljana dogodio se oko 1:20 u selu Smokvica a pljačkaši su od njih oduzeli 1.000 evra i tri mobilna telefona.

Teško pretučene imigrante hitna pomoć je prevezla u bolnicu u Devđeliji a policije je navela da preduzimaju sve mere za rasvetljavanje slučaja.

Ilegalni migranti koji u velikom broju prolaze kroz Makedoniju s namerom da dođu do neke od zemalja Evropske unije često su na meti pljačkaša, što najčešće i ne prijavljuju policiji osim kada dođe do ozbiljnijih sukoba.

Grupa ilegalnih migranata iz Sirije i Avganistana je pre mesec u razgovoru s novinarima izjavila da je “naoružana grupa muškaraca u Makedoniji otela njihove žene i decu o kojima više ne znaju ništa”, ali da taj slučaj nisu prijavili policiji.

Ilegalni migrant bili su napadani i kod prelaza Tabanovce na granici sa Srbijom, gde je došlo i do upotrebe vatrenog oružja a policija je brzo rešila taj slučaj jer su bili u pitanju nemaskirani pljačkaši iz tog sela, od ranije poznati policiji.loading...