Makedonski novinar tvrdi: Toše Proeski nije poginuo u udesu! Sve je samo loša filmska produkcija! (VIDEO)

Novčane transakcije oko pevača navodno je pratila i makedonska Direkcija za sprečavanje pranja novca, te je svoja saznanja prenela Specijalnom tužilaštvu Makedonije.

– Saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške u kojoj je ‘poginuo’ Toše Proeski nikad se nije dogodila – izjavio je jednom prilikom  za hrvatski Index makedonski novinar Zoran Božinovski.
– Da saobraćajne nesreće ni tela za obdukciju nije bilo, to tvrdim zadnje tri godine. Još u leto 2006. nova makedonska vlast, predvođena premijerom Nikolom Gruevskim, otkrila je da je Toše Proeski, sa menadžerkom Ljiljanom Petrović utajio porez – navodi Božinovski, te nastavlja:

– Od decembra 2006. ceo Tošetov menadžersko-producentski tim bio je pod istragom za pranje novca iz Kuvajta. Prema svim mojim saznanjima, bili bi uhapšeni da su se vratili s puta po Hrvatskoj. Cela ‘nesreća’ kod Gradiške bila je samo loša filmska produkcija – izjavio je za Index.

Novčane transakcije oko pevača navodno je pratila i makedonska Direkcija za sprečavanje pranja novca, te je svoja saznanja prenela Specijalnom tužilaštvu Makedonije.

– Tužitelj Jovan Ilijevski od decembra 2006. do danas nije o tome pokrenuo istragu, osim što je na početku na informativni razgovor pozvao Tošeta Proeskog, menadžerku Ljiljanu Petrović i producenta Lastu Nikolovskog. Tadašnja vlast nije učinila ništa da pevača skloni iz takvog okruženja, ostavili su ga na milost i nemilost mafiji – upozorava Božinovski.

Makedonski novinar već je dva puta pretučen zbog istraživanja o ljudima i sumnjivim poslovima oko pokojnog pevača, a u domovini ga mnogi smatraju neverodostojnim izvorom, koji samo traži medijsku pažnju. U knjizi će, najavljuje, raskrinkati i ulogu desničarske, vladajuće makedonske stranke, koja je navodno krenula Proeskom da se sveti, jer je pre pet godina odbio da peva u izbornoj kampanji.

– Odmazda je krenula kad je VMRO pobijedio na izborima i kad je Gordana Jankulovska iz te stranke postala ministar unutrašnjih poslova – otkriva novinar deo iz skorašnje knjige o ulozi političkog i mafijaškom miljea u smrti 27-godišnjeg pevača.