MISTERIJA: Iz ovog sela devojčice masovno nestaju, a kada se vrate ćute!

Maloletna kćerka Rožajca S. M. sada je kod kuće, a do pre nekoliko sedmica za njom je tragala gotovo kompletna rožajska policija. O tome gde je bila, ne želi da govori...

Posle misterioznog nestanka, devojčica se nepovređena vratila kući, ali roditeljima odbija da kaže gde je boravila.
Otac tvrdi da je nestanak devojčica u gradu na Ibru uzeo maha, a da one koje se vrate, ćute, i plaše se reakcije kriminalaca koji ih navodno zloupotrebljavaju.

Sedam maloletnica bilo je nestalo od početka godine u Rožajama, ali policijski inspektori veruju da ta zvanična cifra nije i konačna jer neki roditelji sami tragaju za decom, plaše se i osude okoline.

 

– Maloljetnice, od kojih su dve povratnice, nakon nekoliko dana pronađene su i vraćene roditeljima. Nijedna nije želela da otkrije gde su i sa kim su bile dok smo tragali za njima – rekli su iz policije.

Otac petnasetogodišnjakinje, koja se nedavno vratila porodici, otvoreno je novinarki “Vijesti” pričao o tom problemu, naglašavajući da je njegovo dete već tri puta odlazilo od kuće.

– Sve smo probali i osećamo se potpuno bespomoćno. Odlazak maloletnica od kuće u Rožajama uzeo je maha, dešava se skoro svakodnevno, ali ljudi izbegavaju da pričaju o tome. Ovo je tradicionalna sredina, pa roditelji ćute i trpe zbog sramote i optužbi okoline – kazao je S. M. Ceo tekst možete pročitati na MONDO.ME.