Na pomolu nova afera? Šta Darko Šarić znao o crnogorskom predsedniku vlade?

Milo Đukanović izjavio da optuženi za međunarodni šverc droge Darko Šaric ne može na suđenju reći bilo šta što bi „ugrozilo" njega lično ili Crnu Goru.

Komentarišući navode iz saslušanja Šarića, koji je rekao da mu je nuđena nagodba ako optuži premijera Crne Gore, Đukanović je novinarima u Podgorici kazao da ga ta informacija nije iznenadila.

– To me ne uznemirava, jer čak i da je postojao takav aranžman, ne vidim da je neko od njih mogao da kaže nešto što bi moglo biti opterećujuće za Crnu Goru ili mene lično – rekao je predsednik vlade Crne Gore.

On je dodao da ga Šarićeve tvrdnje o pokušaju nagodbi, ako su tačne, ne iznenađuju jer su „razni ljudi u prethodnim godinama saopštavali da su od određenih struktura iz bezbednosnog sistema Srbije imali slične ponude”.

– To, pod uslovom da je tačno, svedoči o onome što smo znali i što je bila karakteristika odnosa Srbije prema Crnoj Gori u prethodnom periodu, a kojima se na takav i slične načine pokušavalo nauditi Crnoj Gori i njenoj državnoj politici kroz pravljenje raznih opstrukcija prema nosiocima najviših funkcija – rekao je Đukanović.

On je ponovio da je ostvaren napredak u odnosima Crne Gore i Srbije po dolasku nove vlasti u Beogradu maja 2012. godine.

– Od formiranja nove vlasti u Srbiji, ne registrujemo ne samo takve drastične negativne namere prema Crnoj Gori nego ni negativne tonove – zaključio je crnogorski premijer.