NASTAVNIK PEDOFIL ostavljao pohotne poruke devojčicama na Fejsbuku (FOTO)

'Koja ribica', 'Draga, godine su nebitne, kada ga zavučem zavole ga više nego rođenu majku', samo su neki od komentara ostavljeni na fotografijama učenica.

Nastavnik Tehničkog obrazovanja u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Zvorniku dobio je otkaz nakon što je otkriveno da je učenicama na Fejsbuku ostavljao neprimerene komentare.
Petko Drakulić iz Laktaša koji je radio u osnovnoj školi u Zvorniku komentarisao je fotografije učenica i ostavljao svoj broj telefona kako bi ga devojčice kontaktirale.

“Koja ribica”, “Draga, godine su nebitne, kada ga zavučem zavole ga više nego rođenu majku”, samo su neki od komentara ostavljeni na fotografijama učenica.

U Centru javne bezbednosti Bijeljina su za portal klix.ba potvrdili da je ovaj slučaj prijavljen policiji, i da su operativnim radom došli do saznanja da se nastavnik nedolično ponašao i na društvenim mrežama ostvarivao kontakt sa učenicama osnovne škole u kojoj je bio zaposlen na određeno vreme do pre dva meseca.
– Policija vrši provere navoda da imenovani poseduje falsifikovanu diplomu o stečenoj stručnoj spremi i sve ove radnje se rade u saradnji i koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom u Bijeljini – izjavila je za Klix.ba PR CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Radomir Petrović je potvrdio da je Petko Drakulić primljen u radni odnos na određeno vreme nakon objavljenog konkursa za prijem nastavnika Tehničkog obrazovanja.

– Bio je zaposlen u našoj školi, ali se na Fejsbuku dopisivao sa decom i upućivao je komentare koji nisu u skladu sa njegovom profesijom, čim sam to saznao ja sam prekinuo ugovor s njim. On je uzeo rešenje i otišao iz naše škole – kazao nam je Petrović.
Petko Drakulić

Napomenuo je da su u školu dolazili pripadnici MUP-a i inspektor koji istražuje ovaj slučaj, te da će se ustanoviti validnost njegove diplome.

– Što se tiče škole, niko nije proveravao validnost diplome. Mi nemamo više ništa s njim, on je iz Laktaša, a ovde je prekinuo radni odnos od 60 dana i otišao je odavde – kazao je Radomir Petrović.

Petko Drakulić je na svom Fejsbuk profilu objavio:

Istraga koju provodi Okružno tužilaštvo u Bijeljini će utvrditi detalje ovog slučaja, piše portal klix.ba.