NE ŽELE GA NI OVI: Još jedan Bajagin koncert u Hrvatskoj OTKAZAN, razlog je PESMA koju on NIJE napisao

Hrvati protestuju zbog stihova koje Bajagić nije ni napisao ni pevao.

Beta

Momčilo Bajagić Bajaga ponovo je meta napada u Hrvatskoj!

Naime, nakon afere oko otkazivanja koncerta u Karlovcu, moguće je da naš istaknuti muzičar neće pevati ni sledeći vikend u Sisku. Nastup je zakazan ali sisačko moslavački branitelji se bune, pa ukoliko se usvoji njihova želja, muzičaru će se još jednom otkazati nastup u Hrvatskoj.

Naime, u saopštenju koje su poslali stoji da Bajagine pesme šalju poruku koja vrlo jasno govore o tome koga je podržavao i bodrio.

Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska i jednom zauvek sve će da vas smrska – stihovi su pesme zbog koje se bune.

Smatramo da dovođenje takvih “estradnih umetnika” pored toliko hrvatskih pevača koji žive i rade i plaćaju porez u RH otvara nezaceljene rane Domovinskog rata ne samo u Sisku nego i u celoj Hrvatskoj – obrazložio je Nenad Bužanić, predsednik KUPDR SMŽ.

Sporne stihove NIJE pisao Bajaga

– Srđan Čoko iz Knina autor je pesme koja se pripisuje Bajagi i oko koje se digla velika galama na društvenim mrežama, što je rezultiralo otkazom koncerta u Karlovcu na Danima piva – piše Maxportal.hr.

Zanemarimo li čak njegove demantije lako je proverljivo da Bajaga s tom pesmom nema nikakve veze niti je ikada pevao.

I Bajagine ranije nastupe u Hrvatskoj pratili su protesti, ali koncerti nisu otkazivani.

Osvrćući se na tu temu beogradski roker je pre nekoliko godina rekao:

Na koncertima od Zadra, preko Splita, Rijeke i Zagreba, do mog rodnog Bjelovara i Karlovca, s nama se zabavljalo 60.000 ljudi, protestovalo ih je 60. A onu pesmu ne samo da nikada nisam pevao nego za nju nisam ni znao. Nigde nećete naći nijednu moju izjavu protiv Hrvata ili Hrvatske, smešno je da to i naglašavam.

Kako je nastala pesma “Armija Srpska” u kojoj su ispevani sporni stihovi?

Autor pesme je Srđan Čoko iz Knina, pesmu izvodi grupa “Minđušari”, a opskurni spot snimljen na kninskoj tvrđavi pojačan je scenama rata, krvi i nasilja.

Srđan Čoko poginuo je akciji “Bljesak” 1995. godine kod Okučana.loading...