Nevreme u Hrvatskoj: Oštećen i Maksimir, vatrogasci ispumpavaju vodu iz objekata

Nevreme praćeno grmljavinom i jakom kišom pogodilo je danas Hrvatsku. Nekoliko gradova je praktično poplavljeno, ekipe vatrogasaca ispumpavaju vodu iz ugroženih objekata.

Snažno nevreme sa olujnim vetrom i jakom kišom protutnjalo je posle podne delovima Hrvatske i Zagrebom, gde dvadesetak ekipa zagrebačkih vatrogasaca još ispumpava vodu iz poplavljenih objekata.

Kako su javili hrvatski mediji, zbog jakog nevremena tokom popodneva bio je prekinut vazdušni saobraćaj nad celom Hrvatskom.

Pripadnici Javne vatrogasne službe grada Zagreba i dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su posle nevremana praćenog grmljavinom više od 60 intervencija ispumpavanja vode, i to pretežno u istočnom delu grada. Na terenu je još 20 ekipa i intervencije su u toku, prenela je agencija Hina.

U Zagrebu je tokom nevremena bio otežan saobraćaj u celom gradu, mnoge ulice su bile poplavljenje, a kako javlja Index.hr, usled jakih udara vetra, oštećen je i stadion fudbalskog kluba Dinamo u Maksimiru.

Dinamovim stadionom na Maksimiru prohujali su vrtlozi vetra koji su oštetili rasvetu i tunel kroz koji igrači izlaze na travnjak. Rušili su golove i nosili klupe za rezervne igrače po terenu, navodi hrvatski portal.

Zbog jakog nevremena poplavljen je i Zadar. Ali, za razliku od Zagrebčana, oni su poplavljene ulice iskoristili da bi na njima zaigrali vaterpolo.

Jako nevreme se u večernjim časovima očekuje i u Srbiji.