‘Ođe me pljuni!’: Ovako mladi Crnogorci kritikuju sami sebe (VIDEO)

Nakon što je humoristički trio 'The books of knjige', predstavio crnogorski život i oduševio zemlje u regionu, novi dvojac je putem zenimljivih video snimaka pokazao život mladih Podgoričana. Pogledajte kako oni vide svoje okruženje.

Dvadesetogodišnji Podgoričani Nemanja Dragović i Stefan Vuković su svojim kratkometražnim filmovima o društvu u Crnoj Gori za kratko vreme osvojili društvene mreže. Njihovi snimci su kritika današnjeg crnogorskog društva i razmišljanja mladih koji su preokupirani svakojakim informacijama koje im plasiraju mediji.

Primarni cilj ovih filmova je bio da se ljudi nasmeju i zabave, a kako mladi umetnik Nemanja tvdri da se „pobegne malo od realnosti i humoristički predstavi svakodnevnica”.

 

Oni na ovaj način ismejavaju i ukazuju na greške društva u kome žive, pokušavajući da izgrade ispravne i prave vednosti kod mladih.
– Na ovom projektu nam je najveća inspiracija bilo društvo u kome živimo. Mislim da su mladi veoma nezadovoljni i da im je dosta svega, a ovo je naš poklon njima da se malo zabave i rasterete monotonije. Zato smo snimili sedam kratkih filmova koji su veoma prepoznatljivi na društvenim mrežama i na Jutjubu i baš nam je drago zbog toga – rekao je za Dnevno.rs Nemanja, na čijem kanalu Nenjo chanel možete pogledati zanimljive filmove.

 

Mnogi ih porede sa već popularnim Buksovcima, nazivajući ih njihovim naslednicima, ali Nemanja smatra da su oni totalno drugačiji od njih i da nemaju veze sa njima.
– Cenimo njihov rad, jer su oni postali veoma popularni kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Međutim, oni su oni, a mi smo mi – kroz smeh naglašava nosilac projekta.

 

U ostvarivanju njihovog umetničkog naleta pomažu im drugovi, a uglavnom sami finansiraju svoju kreativnost. U potrazi su za dinamičnim i energičnim ljudima koje dele ista mišljenja o društvu.

 

– Drago nam je da smo uspeli da zabavimo i prenesemo pozitivnu energiju na gledaoce i da nam se snimci sve češće gledaju. Nadamo se da će se nastaviti istim tempom, jer pripremamo nove skečeve – dodaje Nemanja.

 

Ovaj mladi umetnički par će od početka septembra nastaviti sa snimanjem humorističkih video snimaka, koji će, nadeju se, početi da se gledaju i u regionu.