Stotinjak građana podeljenih u nekoliko grupa juče su pretražili svaki kutak udaljen do šest kilometara od njene kuće ali nisu našli nijedan trag koji bi ukazao da je devojčica tuda prošla.

Petnaestogodišnja Danilovgrađanka Nikolina Nina Ljiljanić nije pronađena ni nakon trećeg dana potrage.

Stotinjak građana podeljenih u nekoliko grupa juče su pretražili svaki kutak udaljen do šest kilometara od njene kuće u Lazinama i korito reke Zete, ali nisu našli nijedan trag koji bi ukazao da je devojčica tuda prošla.

Pre nego što je osam grupa od po 15 muškaraca krenulo u pretragu terena – policija im je dala uputstvo da obrate pažnju na sve – svaki papirić, razgrnut žbun, prevrnutu zemlju, deo odeće…

Nakon nekoliko sati, okupljeni – među kojima su bili Nikolinini rođaci, komšije, školski drugovi, vatrogasci, policajci, vojnici, lovci… vratili su se bez traga.

Njen otac Radomir Rajko Ljiljanić, kazao je da je njegova kćerka pre nestanka ostavila pismo najboljoj drugarici, ali se iz njega, rekao je, ne može naslutiti da je planirala beg…

– Ništa. Nikakvoga pomaka nema. Iz pisma se ništa ne može zaključiti… Ne bih iznosio detalje pisma, ali mislim da je ono samo zavaravanje tragova – kazao je on, prenose “Vijesti”.

Nikolina je nestala u noći 23. januara, a pre toga, ispričao je Radomir, sa bratom i njim je igrala karte.

On je ispričao da ništa nije ukazivalo na ovo što se sada dešava i da je danima pre nestanka bila je vesela i razdragana.

– U petak smo sedjeli, igrala je stoni tenis sa braćom od tetaka, uveče došli kući, večerali. Pošla je da spava i napravila situaciju tako da se što kasnije sazna da je nema – kazao je otac devojčice.

On pojašnjava da je Nikolina spavala sama u sobi i da su tek dan nakon nestanka videli da je nema.

– Krevet je bio zakamufliran… Ispod pokrivača bile su igračke – kazao je Radomir.

Nikolina je visoka 158 santimetara, ima dugu smeđu kosu sa svetlim pramenovima i smeđe oči. Porodica pretpostavlja da je u noći kada je nestala na sebi imala helanke, crnu jaknu i patike.

Pomoć

Ako imate bilo kakve informacije o Nikolini, javite najbližoj policijskoj stanici ili na broj 067/543-749loading...