PREKIPELO JOJ: Žena bacila KANTU GOV*NA na zgradu VLADE! (FOTO)

Policija ju je uvela u zgradu.

Printscreen

Novinarka Iva Anzulović u utorak iza podneva bacila je kantu punu izmeta pred ulaz u Banske dvore. Pritom je nosila majicu sa slikom pokojnog vukovarskog novinara Siniše Glavaševića i natpisom “Optužujem vas, gospodo”.

Odmah joj je pristupio policajac, koji je od nje zatražio i dobio ličnu kartu, te je odveo u Vladinu zgradu. Nedugo potom odvedena je u obližnju policijsku stanicu.

Novinarka Anzulović sličan je “performans” već izvela 8. avgusta, kada je kantu psećeg izmeta izlila pred ulazom zgrade DORH-a u Gajevoj ulici, zbog čega je zaradila prekršajnu prijavu.

Na taj način, kako je najavila na svom Facebook profilu, izražava nezadovoljstvo zbog izostanka borbe protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj, a povod je presuda u arbitražnom sporu pred Međunarodnim centrom za rešavanje sporova (ICSID) u Vašingtonu, koji je Hrvatska izgubila od tužitelja Gjure Gavrilovića.

Zalit ću izmetom ponaosob svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac. Od danas, nitko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao niti institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom – napisala je Anzulović u objavi na Facebooku.