Pročitajte pismeni zadatak devetogodišnjeg dečaka od koga je zanemeo ceo Balkan!

Redakcija portala Aura.ba došla je do zanimljive informacije iz jedne osnovne škole u Sarajevu. Reč je o pismenom radu devetogodišnjaka, učenika trećeg razreda koji je svojom pismenom vežbom sablaznio drugare, nastavnike, pedagoge, direktora škole pa i svoje roditelje.

Učenici ovog razreda su naime, kako tvrdi prosvetni radnik iz ove škole, dobili zadatak da u toku časa napišu rad na temu: „Ja u mašti…”

Evo spornog sastava, prenosimo ga u originalu i u celosti:

Jednog dana sam izašao iz kuće da prošetam. Sreo sam jednu ženu kako u kolicima vozi svoju bebu. Bebu sam ubio i nastavio se šetati dalje. Zatim sam se vratio pa ubio i majku djeteta, da ne ostaju svjedoci. Nastavio sam mirno šetati, pa sam sreo još jednu bebu. I nju sam ubio. Pa još jednu. Sve sam bebe poubijao. Onda sam došao kući i ugledao svoju nanu. Pošao sam i nju da ubijem, ali su naišli moji roditelji…

Tada je zvonilo za kraj časa, pa je dečak napisao kako nije stigao da završi rad, pa je nedovršen sastav predao nastavnici. Ona je, šokirana, odmah obavestila direktora, pedagoga, psihologa i dečakove roditelje.

Tada je dečak seo, i napisao sledeće (prenosimo ga u originalu i u celosti):

Izašao sam kroz prozor da me roditelji ne vide, pa sam ubio nanu. Zatim sam ubio i roditelje. Na kraju sam sve poubijao, ostao sam sam na svijetu.

Rad ovog učenika nije ocenjen, ali je s njim obavljen razgovor, u kojem je dečak rekao da se samo šalio i da je njegova mašta u kojoj ubija sve oko sebe – samo rezultat crtanog filma koji je gledao.

Ono što je najviše zaprepastilo sve one kojima je rad došao u ruke jeste mirnoća dečaka koji opušteno i sa osmehom na licu šeta ulicama i ubija sve oko sebe. A pritom ima samo devet godina!