Profesor pretučen u svom kabinetu

Akademik i profesor Ekonomskog fakulteta u Mostaru Slavo Kukić pretučen je danas u svom kabinetu, potvrdili su MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i njegova porodica.

Kako prenosi sarajevski portal Kliks, muškarac koji je napao Kukića, ušao je nasilno u njegov kabinet i naneo mu teške povrede. Osobe bliske Kukiću su potvrdile da on ima teške povrede, uključujući i povrede glave.

– Nešto iza 15 sati Kukić je palicom napadnut u svom kabinetu. Prema opisu, policija traga za muškarcem visokim 185 centimetara, koji je bio obučen u crnu majicu – kazao je Srećko Bošnjak, portparol MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Policija je, prema nezvaničnim informacijama, identifikovala automobil kojim se dovezao napadač, jer su mu prilikom napada u kabinetu ispali ključevi koje je Kukić uzeo i predao policiji.

Kako Kliks nezvanično saznaje, motiv napada na profesora Kukića mogle bi biti izjave koje je proteklih dana davao u medijima o ratnom zločincu Dariju Kordiću.

Kordić je prošle sedmice pušten na prevremenu slobodu nakon što je odslužio dve trećine od ukupno 25 godina zatvora na koliko ga je Haški tribunal osudio zbog zločina u Lašvanskoj dolini.

Kukić: Politička pozadina napada
Profesor Kukić izjavio je da današnji napad na njega, kad ga je muškarac pretukao šipkom, nema nikakve veze sa studentima, nego da je u pitanju politička pozadina.
– To je jedan idiot koji je izvršio dodeljeni mu posao za stotinu maraka. Problem su naručioci. Mislim da su naručioci tamo među onima koje ja kritikujem poslednjih 20 godina, oni koji pokušavaju sistemom zastrašivanja osoba kao što sam ja zastrašiti i sve ostale – rekao je Kukić i dodao da ne može da imenuje tačno ko su nalogodavci i da bi bilo greh upirati u bilo koga.
Kao jedan od povoda, Kukić je naveo da bi mogla biti i njegova jučerašnja izjava na jednoj televiziji “da se normalan narod ne sme ponositi osobama kao što je Dario Kordić i ostali osuđeni ratni zločinci, odnosno da oni koji nastupaju u ime naroda ne bi trebalo da učestvuju u njegovim dočecima”.
– Ovo je očigledno “poklon” za tu moju izjavu od onih koji su te dočeke organizovali i u tome direktno učestvovali – ocenio je Kukić.loading...