Sneg u Sloveniji izazvao je poteškoće pre svega u saobraćaju. I Crna Gora se suočava sa vremenskim nepogodama - jaka mećava zahvatila je Žabljak i blokirala put od Šavnika ka tom planinskom centru, saopštio je Auto-moto zaves Crne Gore.

Prema informacijama službe za puteve potpuno je zatvoren auto-put prema moru.

U Ljubljani je visina snega deset santimetara, a na čišćenju angažovani su svi kapaciteti.

U pokrajini Gorenjska očekuje se visina snega oko četrdeset santimetara, a u planinama oko pola metra, dok se u drugim delovima države očekuje da će sneg napadati do 25 santimetara.

Snega je najamanje na jugu i na zapadu zemlje, gde pada kiša.

Stanovništvo se upozorava na mogućnost snežnih lavina u planinama, a na područjima na kojima pada kiša na odrone zemlje. Snažno će narasti vodotoci zbog čega preti opasnost od poplava.

Sneg bi trebalo da prestane da pada u toku večeri, u subotu ga neće biti, a u nedelju će padati sa blažim intenzitetom, prognoziraju meteorolozi.

 

Problemi sa snegom i u Crnoj Gori.

Jaka mećava zahvatila je Žabljak i blokirala put od Šavnika ka tom planinskom centru,
saopštio je Auto-moto zaves Crne Gore.

Na saobraćajnicama na putu ka Žabljaku nema zavijanih vozila u putnika, potvrđeno je iz “Crnagoraputa”.

Blokiran je put Šavnik “Žabljak i u tim gradovima su formirane kolone vozila, jer policija ne dozvoljava kretanje, preneo je portal “Vijesti”.

U Šavniku je jedan autobus sa putnicima koji je jutros iz Nikšića krenuo ka Žabljaku i čeka na povoljnije vremenske uslove kao bi stigao na odredište.

Škole na Žabljaku i u okolini rade, ali su neka sela u okolini planinskog centra od jutros bez struje.loading...