SPREMA SE OLUJNO NEVREME: U regionu udari vetra do 130 km na sat!

Svi su u pripravnosti!

oluja
pixabay.com

Zbog obilnih kiša i olujnog juga koji se u nedelju očekuje u većem delu Jadrana, na snazi je crveni meteo alarm dok je za ostale delove Hrvatske upaljen žuti alarm.

I Federalni hidrometerološki zavod u BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog obilnijih padavina i jakih udara vetra južnog smera.

Obilnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnom delu Bosne. Jaki udari juga u većem delu zemlje, osim dela severa i severoistoka Bosne.

I u Crnoj Gori jutros se uglavnom saobraća po mokrim putevima, a duž klisura i useka mogući su sitni odroni, saopšteno je Auto-moto saveza. Zbog obilnih kiša i olujnog juga koji se u nedjelju očekuje u većem delu Jadrana, na snazi je crveni meteoalarm dok je za ostale delove Hrvatske upaljen žuti alarm.

Najgore će, prema prognozama, biti u Istri, gde je danas jugo jačao te je u Labinu izmeren udar juga od 96 kilometara na sat.

U Istri se sutra očekuju olujni udari juga, a kako navodi državna meteorološka služba srednja brzina vetra iznosiće do 90 kilometara na sat, a najjači udar biće iznad te brzine. Udari juga na moru mogli bi tako u ponedeljak biti do 130 kilometara na sat, a talasi će dostizati visinu od čak šest metara.