Sramota: Pijani vozač pregazio dečaka (7): ‘Nema veze jedan Rom manje’!

Nesuđeni školarac bio je kod strica preko puta svoje kuće. Krenuo je iz dvorišta na ulicu, ali u tom je trenutku pod punom brzinom naišao pijani komšija Darko koji je sa kamionetom sa sva četiri točka prešao preko dečaka.

Sedmogodišnji dečak S.H. tragično je nastradao u nedelju popodne oko 16.20 sati na kućnom pragu kada ga je kamiončićem zgazio pijani komšija kome je policija namerila 3,43 promila alkohola u krvi.Da stvar bude gora pijani komšija je posle gaženje dečaka nastavio voužnju kombija kroz usku ulicu, ali su ga sustigli i uhvatili komšije. Kada su ga ljudi zaustavili iz usta pijanog vozača koji nije od alkoholisanosti nije mogao da stoji udario je na romsku manjinu uvredljivom izjavom : “Šta vi cigani hoćete od mene?!”.

Kobnog popodneva, nesuđeni školarac bio je kod strica preko puta svoje kuće. Krenuo je iz dvorišta na ulicu, ali u tom je trenutku pod punom brzinom naišao pijani komšija Darko u svom neregistrovanom dve tone teškom VW transporteru sa kojim divljao iako je imao zabranu upravljanja motornim vozilom.

– Čuo se strašan udarac. Kombi je sa sva četiri točka prešao preko dečaka. Krenuo sam trčati za njim. Sigurno kilometar. Vikao sam: Stani! Stani! A on je udario dodatno po gasu. Ipak, nije mogao toliko brzo voziti koliko sam ja u tom očaju mogao brzo trčati! Sustigao sam ga i otvorio vrata. Pitao sam ga jel zna što je učinio? Pravio se blesav i ispitivao što je bilo!? Izvukao sam ga uz pomoć drugih komšija iz kamiončića i odneli smo ga natrag do kuće. Bio je toliko pijan da nije mogao ni hodati – prisetio se kroz suze ujak pokojnog dečaka Safet Rama koji je u tom trenutku buktio od besa.

Jedini prizor što je Darko vidio je izraz zabrinutog Arifa Husejnija (41) kako na rukama unosi u svoj automobil teško povređenog sina. Odvezao ga je u bolnicu, ali uprkos naporima lekara dečak je preminuo.Dok su čekali dolazak policije, pijanom vozaču pokušavali su objasniti da je ubio dete. Odgovor koji su dobili od Darka, tvrdi Samirova porodica bio je zaprešćujući: „Nema veze. Jedan cigan manje.”

-Uz dužno poštovanje prema ostalo moje osmoro dece, Samir je bio moj ljubimac. Moje srce. Miljenik ulice. Svima se uvukao pod kožu. Kao da sam pre godinu dana naslućivao da će se ovakvo što dogoditi. Od Grada sam pismeno tražio da se postave ležeći policajci, ali su taj zahtjev odbili. Opasne su ovo ulice. Pre mesec dana od brata sina udario je motor, ali je srećom ostao živ. Dok sam ga vozio, ništa nije bio u stanju reći. Čak nije ni plakao – rekao je Arif, dečakov otac.