Supruga premijera: ‘Ako vam je hleb skup, secite ga tanje!’

Ona je stručnjak za promovisanje zdravog života i istovremeno supruga hrvatskog premijera Zorana Milanovića. Pitamo se, šta komšije misle o ovoj njenoj izjavi i kako bismo mi reagovali da žena nekog našeg visokog državnog funkcionera kaže ovako nešto.

– Crni hleb koji preporučujemo skuplji je od belog, ali crni hleb naprosto možete seći na tanje kriške – poručila je Sanja Muscić Milanović, rukovodilac Sektora za promociju zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u emisiji „Izaberi zdravlje’ Hrvatskog radija, piše 24sata.hr.

Premijerova supruga upozorila je da su prekomerna telesna težina i kardiovaskularne bolesti čest problem u Hrvatskoj. Napomenula je kako se broj umrlih od bolesti i procenat debljine razlikuju u kontinentalnoj i primorskoj Hrvatskoj. Napomenula je i da je sardela jako zdrava, a vrlo jeftina.

– Pravilna ishrana je siromašna ishrana i kada god se čuje da se skupo pravilno se hraniti, ne možemo reći da je to tačno. Ja pod pravilnom ishranom ne podrazumevam odlazak u najskuplje prodavnice i kupovinu najskupljih proizvoda, nego zapravo kupovinu onoga što je dostupno i najjeftinije. Sardela je jedna od najjeftinijih namirnica, zaključila je i priznala da je crni hleb ipak skuplja, a zdravija verzija od bielog. Ali, objasnila je i kako ga svi mogu priuštiti.

– Kada se kaže da je crni hleb koji preporučujemo skuplji od belog, on inicijalno jeste skuplji, ali crni hleb naprosto možete seći na tanje kriške. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji. Treba razbiti mit o tome da je pravilna ishrana skuplja. Ona je jeftinija jer treba da pojedete manje hrane, objasnila je Milanović.

 loading...