Tragedija: Dečak se ugušio u buretu dok se sa drugarima igrao žmurke

Stravična nesreća dogodila se proteklog vikenda u Nevesinju i to u bezazlenoj dečijoj igri žmurke. Desetogodišnji P. I. ugušio se u plastičnom buretu dok se skrivao od vršnjaka. Ova tragedija se dogodila u naselju Kilavci, kod Nevesinja.

On se sa drugovima igrao žmurke i kako bi se sakrio, ušao je u plastično bure u prizemlju kuće i zatvorio se, pišu Novosti.

Posle nekog vremena ostao je bez vazduha i ugušio se, a niko od drugara nije mogao da ga nađe. Jedna komšinica ispričala je da su svi u šoku i da ne mogu da veruju šta se desilo.

– Čula sam da se igrao sa drugovima i da oni nisu mogli da ga nađu, pa su otišli kući. Ali, panika je zavladala kada je dečakova majka primetila da ga nema nigde oko kuće. Krenula je da traži dečaka i nedugo zatim prolomio se krik iz podruma kuće. Majka je našla dete u buretu bespomično. Pokušala ga je oživeti, ali uzalud. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, ali dečaku nije bilo spasa – ispričala je jedna od komšinica porodice nastradalog P. I.

U trebinjskoj policiji bili su “zakopčani do grla” zbog osetljivosti slučaja. Samo su kratko prokomentarisali da je policija obavila uviđaj, a slučaj je okarakterisan kao zadesna smrt.

– Telo je prevezeno u Hitnu pomoć u Nevesinju u subotu oko 18 časova, ali, nažalost, lekari su samo mogli da konstatuju smrt dečaka – naveli su u trebinjskoj policiji.