Američki predsednik Donald Tramp nazvao je crnogorskog premijera Duška Markovića „kreštavom propalom kučkom“ nakon objave snimka sa prošlogodišnjeg samita NATO-a, navodi u svojoj knjizi bivša asistentkinja u Beloj kući Omarosa Menigolt Njumen.

U svojoj knjizi Van kontrole, Omarosa navodi da je Trampa, nakon što se pojavio snimak na kojem se vidi da je odgurnuo Markovića, pitala: „Nastupio si malo agresivno. Zašto si to uradio?

On je samo kreštava propala kučka“, odgovorio je Tramp, tvrdi Njuman, objavio je Hil, a prenosi Sputnjik.

Knjiga Van kontrole (Unhinged: An Insider’s Account of the Trump White House) objavljena je u utorak, a posvećena je periodu koji je bivša učesnica Trampovog rijalitija Šegrt provela u Beloj kući, gde je dobila otkaz u decembru prošle godine.

Američki predsednik suočio se sa kritikama i kada je nedavno Crnu Goru okarakterisao kao malenu zemlju sa veoma snažnim ljudima koji bi mogli da započnu treći svetski rat.

U intervjuu za Foks njuz, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO-a, a na pitanje novinara zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Tramp je rekao da se i sam to pita.

Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Možda će postati agresivni i čestitam – u trećem svetskom ratu smo – rekao je Tramp.