Ubijen vozač tramvaja – Radnici GSP u protestu

Nakon ubistva vozača tramvaja Armena Dulića, zaposleni Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo (GRAS) povukli su u znak protesta sva vozila iz saobraćaja i okupili se ispred kapije preduzeća, izjavio je potpredsednik Sindikata komunalne privrede GRAS Rešad Hujdur.

On je rekao da su se vozači povukli iz bezbednosnih razloga, jer se boje za svoj život i egzistenciju. Hujdur je dodao da saobraćaj danas sigurno neće biti uspostavljen, a da će vozači večeras odlučiti da li će sutra profunkcionisati.
– Ljudi su ogorčeni na kantonalne vlasti. Osećamo se kao građani trećeg reda. Ništa nemamo – ni zdravstveno, ni socijalno osiguranje, prebijaju nas na linijama – ogorčen je Hujdur.

Dulić (37) je ubijen u mestu Zovik, u Hadžićima kod Sarajeva, dok se vraćao kući sa posla. Nezvanično, do incidenta je došlo kada su se posvađali vozač autobusa i 60-godišnji Š.S, a u prepirku se uključio Dulić.

Federalni mediji navode da je Š.S. nožem u grudni koš naneo povrede D.A. nakon što su izašli iz autobusa na autobusko stajalište.

Povređeni je autobusom prevezen u Dom zdravlja “Hadžići”, gde je prilikom ukazivanja lekarske pomoći konstatovana smrt.

Ubica se udaljio sa mesta događaja, a pronađen je na lokalitetu Gradac u Hadžićima, gde je uhapšen i priveden u prostorije Četvrte policijske uprave. Uviđaj je u toku.

Zaposleni su istakli da vozila GRAS-a danas više neće saobraćati i zatražili hitnu, vanrednu sednicu Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

– Put koji se pravi na deonici gde je kolega ubijen predstavlja veliki problem vozačima GRAS-a, jer tu nema stajališta, a putnici traže od vozača da zaustavi vozilo na tom mestu kako bi izašli. Čovek koji je ubio mog kolegu tražio je od vozača da mu otvori vrata tu na tom mestu da izađe, a mi to ne smemo raditi – kazao je Hujdur i dodao da radnici od nadležnih očekuju konkretne poteze.

U krug preduzeća GRAS došli su i ministar sarajevskog kantonalnog MUP-a Nermin Pećanac, vršilac dužnosti premijera kantona Muhamed Kozadra, i kantonalni ministri saobraćaja i rada i socijalne politike Jusuf Bubica i Muamer Bandić.

Pećanac je istakao da policija daje svoj maksimalni doprinos kada je reč o bezbednosti ljudi, da je ubica uhapšen, a da je njegovo procesuiranje sada stvar pravosudnih institucija.