Ugostiteljski objekti u Bosni produžili radno vreme zbog SP

Vlasti u nekoliko županija u Bosni i Hercegovini odobrile su danas ugostiteljskim objektima da za vreme Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu produže radno vreme.

Skupština Sarajevske županije jednoglasno je odobrila da se od danas pa do završetka Svetskog fudbalskog prvenstva produži radno vreme ugostiteljskih objekata i okupljanje na mestima na kojima će se javno prenositi utakmice. Zbog toga će vlada Sarajevske županije izmeniti Zakon o javnom okupljanju kojim će predvideti ovakve situacije, prenela je Hina.

Sličnu odluku donele su i vlasti u Zeničko-dobojskoj županiji.

Policija u Mostaru se priprema kako bi sprečila nerede koji su se dogodili za vreme utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske na međunarodnim takmičenjima, a tamošnjim ugostiteljima nema ko da odobri produženje radnog vremena, jer vise od dve godine ne postoji Gradsko veće.

Vlasti Hercegovačko-neretvanske županije odbile su da dozvole novo radno vreme, ali je iz policije u Mostaru saopšteno da će ipak „progledati kroz prste” i neće reagovati na okupljanje ljudi i produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

U gradu na Neretvi će se navijati uporedo za dve reprezentacije. Već nekoliko dana zapadni, većinski hrvatski deo grada, okićen je hrvatskim zastavama i obeležjima. Istovremeno, u istočnom delu Mostara okačene su bosanske zastave, ratne zastave Armije BiH kao i
zastave Brazila, s kojim Hrvatska igra večeras od 22 časa na otvaranju Mundijala.