Zagrepčani prodali ćerku maloletniku – on je zatvorio u kuću i silovao!

Molim vas pomozite mi! Zarobili su me i silovali, zavapila je tinejdžerika (15) kada je utrčala u voz bežeći od svojih 'kupaca' koji su za njom trčali.

Ona je tog dana iskoristila trenutak nepažnje ukućana koji su ju doslovce kupili. Iskočila je kroz kuhinjski prozor na slobodu. Otrčala je do železničke stanice bežeći pred mladićem (17) koji ju je, prema navodima prijave, dan ranije silovao.

Devojci su pružene sve vrste pomoći, institucije su se digle na noge, a policija je uhapsila i privela njene roditelje, potom i nesuđenog svekra, svekrvu, ali i mladoženju.

Oni se sumnjiče za trgovinu ljudima, dok se maloletni mladoženja tereti i za seksualnu zloupotrebu deteta mlađeg od 15 godina kao i za seksualni odnos bez pristanka.

Agonija je za nesrećnu devojku počela sredinom maja u Novskoj kada su njeni roditelji za nekoliko hiljada evra dogovorili njenu prodaju.

Mladić star 17 godina odabrao ju je po izgledu nakon čega su roditelji mladića 30. avgusta došli po “robinju”, ostavili novac i odveli je u porodičnu kuću na području Zaprešića.

– Uzeli su mi krštenicu i pasoš. Nisu me puštali nikuda. Stalno sam bila pod njihovim nadzorom. Prisiljavali su me na težak fizički rad bez prekida i odmora. Nisam se želela seks, ali je on (mladoženja) insistirao na seksualnom odnosu. Ponovno me je prisilio na seks 8. novembra. Jutro posle odlučila sam da pobegnem i utrčim u voz – kroz suze je ispričala istražiteljima devojka.

U međuvremenu su njezine noćne more zadržane u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela ali i utjecaja na svjedoke dok je sudac za mladež 17-godišnjaku odredio mjere opreza.