ZASTAVE IDU NA POLA KOPLJA: Hrvatska se oprašta od Olivera Dragojevića, SUTRA DAN ŽALOSTI

Hrvatska odaje počast preminulom pevaču Oliveru Dragojeviću, a odlukom vlade u utorak će državne zastave biti spuštene na pola koplja.

Oliver Dragojević
print screen/youtube.com/musicherecorp

Vlada Hrvatske danas je, na inicijativu premijera Andreja Plenkovića donela odluku da utorak, 31. jul, proglasi Danom nacionalne sućuti, koji će biti obeležen isticanjem državne zastave na pola koplja na svim zgradama u kojima su smeštena tela državne vlasti i tela jedinica lokalne i regionalne samouprave.

U vladinom saopštenju za javnost navodi se da Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumeva otkazivanje ranije planiranih priredbi.

Poslednji ispraćaj Olivera Dragojevića biće u utorak popodne na splitskoj Rivi odakle će katamaranom koji je obezbedila vlada Hrvatske isploviti prema rodnoj Veloj Luci, na ostrvu Korčuli gde će u sredu biti i sahranjen.

Velikan hrvatske muzike, Oliver Dragojević umro je u nedelju u 71. godini u splitskoj bolnici pošto je izgubio bitku s teškom bolesti.

Iza njega su ostala 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, kao i brojni koncerti širom sveta.

Poznat je po hitovima “Galeb i ja”, “Oprosti mi, pape”, “Molitva za Magdalenu”, “Vjeruj u ljubav”, “Svirajte noćas za moju dušu”, “Nadalina (duet sa Borisom Dvornikom iz 1980)”, “Što to bješe ljubav”, “Cesarica” i mnogim drugim pesmama.