Zašto devojka stoji i ćuti u centru Podgorice?

Već tri dana, devojka stoji izvesno vreme na trgu u centru glavnog grada Crne Gore, ćuti i pokazuje poruke. Za sada, ne zna se o čemu je reč. Pročitajte prilog naših podgoričkih novinara.

– A gde je ta misteriozna djevojka? – bilo je pitanje koje je i u sredu i u četvrtak (juče i danas) „odzvanjalo” podgoričkim Trgom Republike.

Glavna tema dokonih razgovora na centralnom trgu crnogorske prestonice postala je enigma gde se to sakrila „misteriozna devojka” o kojoj već tri dana bruji nekoliko lokalnih medija, pa i medija u regionu. Performans nepoznate devojke lica maskiranog puderom počeo je pre tri dana. Ona svakog narednog dana dodaje po jednu reč na poruci. U četvrtak (danas) poruka je glasila „Ne smijemo da”.

Podgoričani koji imaju višak vremena dežuraju na trgu, čekajući da i oni u svom gradu vide čudo kakvim su nedavno mogli da se pohvale stanovnici Prijedora.

Na njihovu žalost, podgorička „atrakcija”, samo je bleda kopija one prijedorske.

Pre svega zbog „radnog vremena”… Ova podgorička devojka, naime, na trg dolazi svakog dana u različito vreme, a zadržava se najviše pola sata.

U četvrtak je performans, prema rečima očevidaca, trajao između 12:20 i 12:45 sati. Dakle, 20-ak minuta. Za sada nije poznato zašto devojka to radi, šta je svrha njenog performansa i da li možda, neko „stoji” iza njene „misije”. Nezvanično se moglo čuti da sve to ima veze sa pravom medija na slobodno izveštavanje…

Ipak, sačekajmo još koji dan. Da ova devojka završi rečenicu/misao/poruku.loading...