– Ćustić je govorio da zbog celokupne situacije ne treba da bude nagrađen, ali prema propozicijama Festivala to smo morali da učinimo. Pošto je on bio jedini glumac, morao je dobije to priznanje – rekao je Miljković.

On je naglasio da je bilo nelogičnosti u radu sednice festivalskog odbora jer je zvanično objavljeno da je rezultat glasanja bio devet prema dva za to da Ćustić dobije nagradu, a u zapisniku sa glasanja navedeno je da je sednici prisustvovalo devet članova odbora.

Najpre je festivalski odbor u poslednji čas odlučio da predstava “Utopljena duša” Beogradskog dramskog pozorišta ne bude igrana na Festivalu u Aleksincu jer glavnu ulogu igra Sergej Trifunović uz obrazloženje da je moguć “sukob interesa” pošto je Tomislav Trifunović, Sergejev otac, jedan od selektora i umetnički direktor ovog festivala.

– Bilo mi je mnogo žao zato što baš naša predstava “Utopljena duša” nije mogla da učestvuje u zvaničnoj konkurenciji. Da je igrala ovde, morala bi da pobedi, ali mi je takođe jasno da pošto Sergej igra glavnu ulogu, a naš dragi Tomislav je umetnički direktor, stvarno je došao u opasnost da može bilo ko da mu kaže da je to sukob interesa – poručio je publici direktor BDP Slobodan Ćustić.

Ćustić je objasnio da BDP nije mogao da izvede najavljenu predstavu “Crna kutija”, umesto “Utopljene duše”, jer se razbolela glumica Ivana Nikolić.

– Ona je igrala pod jako teškim zdravstvenim okolnostima nekoliko puta i mogu misliti kako joj je bilo sinoć. Jedva je govorila našem operativnom direktoru da ne može nikako da putuje i da ne može da igra. Čuo sam se umetničkim direktorom Festivala u Aleksincu i rekao mu da samo ja mogu da odigram svoju monodramu “Derviš i smrt”. Ostale kolege zakazale su termine mnogo ranije. Ovo sam odigrao samo iz poštovanja prema vama – rekao je Ćustić.

Sala Doma kulture u Aleksincu preksinoć nije bila uobičajeno za Festival ispunjena do poslednjeg mesta, preneo je Danas.

Deo publike je vratio karte u znak protesta pošto je u poslednji čas “zabranjena” predstava sa Sergejem Trifunovićem.

Otvaranju je prisustvovao i Tomislav Trifunović, umetnički direktor, otac Sergeja Trifunovića, koji je ove godine zbog doprinosa Festivalu prvoizvedenih predstava dobio zvanje počasnog građanina Aleksinca.loading...