Filmska potera u Beču: Srpski državljanin skočio kroz prozor bežeći od policije

Dramatičnoj akciji policije prethodila je prilično čudna prijava koju je 39-godišnji Srbin podneo bečkoj policiji u Lizingenu.

policija
Pixabay.com

Naime, u petak popodne Srbin je prijavio da je njegov automobil navodno ukraden. Ispričao je da ga je kupio u Italiji, a da ga je preregistrovao u Austriji. Proverom u policijskoj evidenciji, službenici su primetili da je za vozilo istih podataka u Italiji izdata potraga, te da je ukradeno. Italijanske registarske tablice vodile su se takođe kao ukradene u Vićenci.

Policajci su potom zamolili 39-godišnjaka da ih odvede do svog stana u kom boravi u Beču, da sa njima potraži tablice. Tada su krenule filmske scene.

Naime, muškarac je prvi ušao u stan, ali je zalupio vrata policajcima. Taj trenutak iskoristio je da ode do prozora i, potpuno iznenada, iskoči kroz prozor svog stana! Prilikom pada, povredio je glavu i nogu, ali ga to nije omelo da nastavi da beži.

Policajci su službenim automobilima krenuli za njima i na kraju je uhapšen.

Zbog povreda je odveden u bolnicu, a kancelarija bečke kriminalističke policije je preduzela neophodne korake za pokretanje istrage.

Austrijski “heute.at” piše da se veruje da je muškarac, prijavom krađe već ukradenog automobila pokušao da dobije novac od osiguravajućeg društva.