FILMSKA POTERA U BEOGRADU: Zemunci oteli lopova, a onda se pojavila policija i usledio je PREOKRET

Policija
BETA

Bojana P. iz Krnjače prekjuče su policajci spasli iz ruku otmičara, ali su ga odmah i uhapsili jer je za njim bila raspisana potraga.

 

Ova nesvakidašnja policijska akcija odigrala se na Avalskom putu, kada je grupa Zemunaca otela mladića iz Krnjače.

 
Naime, pre nekoliko dana Bojan P. je u zemunskom naselju Altina ukrao automobil. Vlasnik je krađu prijavio policiji, ali je i sam počeo da istražuje ko bi mogao da stoji iza nestanka njegovog omiljenog četvorotočkaša i da li ga je možda neko od poznanika tipovao.

Ubrzo je došao do informacije da bi iza krađe njegovog automobila mogao da stoji Bojan P., poznat po tome što su mu mahom četvorotočkaši te marke bili na meti, a koji je poznat i kao ekspert u tom poslu.

Zemunac je saznao i gde Bojan P. živi, pa je u ponedeljak sa prijateljima krenuo da povrati svoj automobil.

Stigli su u Krnjaču gde Bojan P. živi sa nevenčanom suprugom i zatražili od njega da prizna krađu kola.

Kako je ovaj sve vreme odbijao da prizna da stoji iza nestanka Zemunčevog automobila, napali su ga, savladali i strpali u svoja kola.

Sve to je videla nevenčana supruga Bojana P. i alarmirala policiju kojoj je ispičala u kom automobilu su kidnaperi odvezli njenog muža.

Bojana P. su otmičari odvezli na Avalski put i u blizini jednog motela isterali ga iz vozila. Počeli su da ga udaraju, šutiraju po telu, sve vreme tražeći da prizna krađu automobila.

U batinanju Bojana P., Zemunca i njegove prijatelje prekinula je policija koja je odmah posle poziva Bojanove nevenčane supruge krenula u poteru za otmičarima. Bojanu P. je laknulo kada se pojavila policija i Zemuncu i njegovim drugarima stavila lisice na ruke.

Oni su osumnjičeni za prinudu, a po nalogu dežurnog tužioca određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Iako je u ovom slučaju bio žrtva otmice, i Bojan P. je uhapšen jer je za njim bila raspisana potraga, tačnije policiji koja je tragala za njim zbog krađa već dugo je uspevao da umakne.

On se tereti da je, osim ove teške rađe, izvršio i više krivičnih dela krađa i zloupotreba platnih kartica, tako što je u naseljima Altina i Borča neprimećeno ulazio u kuće odakle je krao novac i druge dragocenosti, kao i ključeve od automobila. Potom je, kako se sumnja, ukradenim ključevima automobil odvozio i prodavao ih je.

Sumnja se i da je sa platnih kartica ukradenih u kućama, uz pomoć PIN kodova, koje je pronalazio u novčanicima podizao novac sa bankomata i koristio ga za lične potrebe.