FILMSKA POTERA U NOVOM SADU: Kidnapovali mladića pa tražili otkup u iznosu od 200 HILJADA EVRA

Mladića (18), kog su četvorica otmičara, među kojima je i jedan maloletnik, ugurala u automobil, a zatim njegovim roditeljima tražili 200.000 evra za otkup, pronađen je nepovređen u gepeku automobila koji je policija nakon filmske potere, presrela na gradskoj deponiji na Klisi.

policija
Dnevno.rs/Petar Marković

Stravičan slučaj dogodio se noćas, oko 3.00 ujutru, kada su mladića (18) pod još nejasnim okolnostima, četvorica osumnjičenih otmičara ugurala u svoj automobil. O ovom dramatičnom događaju policiju je obavestio njegov otac, tvrdeći da su ga otmičari kontaktirali i da su mu tražili 200.000 evra za otkup!

Policija se odmah dala u potragu i analizom tragova uspeli su da lociraju otmičare. Videvši da im je policija za petama, otmičari su se dali u beg i usledila je filmska potera ulicama Novog Sada. Policija je uspela da ih zaustavi, a žrtva je pronađena u gepeku, srećom nepovređena. Zatečen je, kao i osumnjičeni, u automobilu slovenačkih registarskih oznaka koje je prilikom jurnjave ulicama i oštećeno.

Pripadnici MUP su identifikovali otmičare kao Novosađane M. R. (2003), S. B. Đ. (2003), G. B. (2003) i jednog sedamnaestogodišnjaka.

„M. R, S. B. Đ, i G. B. određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu“, navela je policija u saopštenju.

U međuvremenu, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije sa lica mesta, na kojima se vidi veći broj policijskih službenika i njihovih vozila, kao i automobil forenzike.

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji se zahvalio policajcima na spektakularnoj i brzoj akciji.