FILMSKA POTERA ZA ODBEGLIM PIROMANOM: Zatvorenik doveden na lekarski pregled, pa taksijem pobegao čuvarima

Zatvorenik M.V. pokušao je da pobegne čuvarima koji su ga doveli u Kliničko bolnički centar u Podgorici na pregled.

hapšenje
pixabay.com

M.V. (21) je iskoristio nepažnju čuvara, pobegao iz ordinacije i u blizini bolnice je zaustavio taksi vozilo i uskočio u njega, prenose Vijesti.

Policajci su zaustavili vozilo, ali je M.V. nastavio da beži i tek posle pola sata su ga pronašli i vratili u istražni zatvor.

Više sagovornika Pobjede, koji su se tada nalazili u Kliničkom centru ili u neposrednoj blizini zgrade, tvrde da su čuli četiri pucnja, baš u vreme dok je trajala potera za Vukčevićem.

Čula sam četiri hica… U tom momentu nisam znala o čemu se radi. Kasnije mi je prijateljica, zaposlena u bolnici, saopštila da je bila potraga za odbeglim pritvorenikom ispričala je Pobjedina sagovornica.

Nekoliko sagovornika Pobjede, koji su želeli da ostanu anonimni, tvrde i da su videli kako su begunca tukli nakon hvatanja.

– Doveli su ga iza bolnice gde je bilo parkirano zatvorsko vozilo i njih nekolicina su ga udarali, tamo na parkingu. Vrištao je dok su ga udarali, a sve to gledali su bolesnici sa prozora, a neki su i snimali i vikali na njih da ga ne biju – ispričao je očevidac.

Nakon incidenta oglasili su se iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

– Intervencijom službenika obezbeđenja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kojom prilikom je došlo do upotrebe sredstava prinude, ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom i sredstava za vezivanje, sprečeno je bekstvo pritvorenog lica – saopštio je ZIKS.

Kako se navodi u saopštenju, tom prilikom nije bilo upotrebe vatrenog oružja, a o događaju obaveštena je Uprava policije kao i lokalno tužilaštvo.

Inače, M.V. je uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa još jednom osobom odgovoran za podmetanje četiri požara u Podgorici.