FILMSKA SCENA U LESKOVCU: Razbojnici presreli vozilo i oteli 60.000 evra

Policija
sxc.hu

Dvojica razbojnika, jutros u Leskovcu, presrela automobil za razvoz novca za menjačnice. Nasrnuli na radnika obezbeđenja D. A. koji je bio za volanom "juga". Filmska pljačka bila je gotova za pet minuta

 

Maskirani razbojnici u Leskovcu presreli su vozača koji je nosio novac za menjačnice i oteli mu 60.000 evra! Pljačka se dogodila jutros na raskrsnici ulica Vidoja Smilevskog i Solunskih ratnika, u blizini kuće gde živi vlasnica radnje “MN haus”. Lopovi su se dovezli u pik-apu “folksvagen” i “micubišiju”, a zatim presreli “jugo” kojim je upravljao radnik obezbeđenja D. A.

Policija intenzivno traga za lopovima koji su uz pretnju oružjem presreli službeno vozilo obezbeđenja koje je prevozilo novac. U pitanju je pazar od prethodnog dana koji vlasnici menjačnice tokom noći čuvaju u svojoj kući, a ujutru dolazi agencija za obezbeđenje da novac prikupi i preda banci. U policiji su potvrdili da su razbojnici imali oružje i da su koristili suzavac, ali nisu mogli da se izjasne o tačnom iznosu novca koji su odneli. Navodno je reč o sumi od 60.000 evra.

Pljačka je prijavljena oko 7.40, a u “jugu” su bila dvojica radnika, od kojih je jedan zadobio povrede kada ga je pljačkaš isprskao suzavcem – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Navodno, filmska pljačka, koja je trajala manje od pet minuta, dogodila se na raskrsnici kada su se ispred “juga” zaustavila dva vozila, a razbojnici iskočili s pištoljima i suzavcem.

Automobil našeg komšije, kao i svakog jutra, ušao je u raskrsnicu kada su ga presrela druga dva vozila – priča jedan od očevidaca. – Izgleda kao da su tačno znali kad i kuda ide, pa su ga sačekali. Preprečili su mu put, izvukli oružje, uzeli nešto i odvezli se dalje, uz škripu kočnica.

Policija je ubrzo stigla na lice mesta, ali iako su blokirali deo grada, još nisu uspeli još da pronađu lopove. 

Ranije na meti

Menjačnica “MN haus” već je bila na meti razbojnika pre nekoliko godina. Tada je pištoljem ranjen radnik ispred objekta, a razbojnik je odneo nekoliko desetina hiljada evra.