FOTO: Karađorđeva ulica danas zatvorena zbog SLAVNOG HOLIVUDSKOG GLUMCA! Pogledajte šta se snima

Brankov most
Wikipedia/Jablanov

Ako ste se pitali zašti je Karađorđeva ulica danas bila neprohodna, imamo odgovor!

U Karađorđevoj ulici se ovih dana snima rimejk filma “Leptir”.

Kako stoji u saopštenju GSP-a dolaziće do obustave saobraćaja 4. oktobra, u 21 sat do 5. oktobra, u 5 sati ujutro.

Do zatvaranja dolazi na delu od Crnogorske do Ulice Koče Popovića, kao i u ulicama Travnička, Kraljevića Marka, kao i delu Braće Krsmanović.

I režim rada linija GSP-a je izmenjen. Tramvajske linije 2 i 11 su ukinute. Uspostavlja se privremena tramvajska linija 2L na relaciji: Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Trg Slavija – Glavna železnička stanica – Gospodarska mehana. Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, navodi se u saopštenju.

Film “Papillon” (u bivšoj Jugoslaviji distribuiran i pod naslovom “Leptir”) iz 1973. je adaptacija autobiografije Anrija Šarijera, poznatog pljačkaša sefova koji je 30-tih godina prošlog veka uhapšen zbog ubistva za koje tvrdi da nije počinio. Osuđen na doživotnu robiju na zatvorskom ostrvu u Francuskoj, Šarijer, zajedno sa još jednim osuđenikom, počinje da planira bekstvo.

Iako je, zbog udaljenih tropskih lokacija, bio jedan od najskupljih filmova svog vremena, doživeo je veliki komercijalni uspeh, a sam Stiv Mekvin ga je opisao kao najdraži film u svojoj karijeri. Smatra se jednim od najboljih holivudskih filmova 70-ih godina.

U rimejku filma koji se snima u Beogradu, Šarijera igra Čarli Hanam, a u drugoj glavnoj ulozi pojavljuje se Rami Malek, zvezda serije “Mr Robot”, koji je nedavno dobio i nagradu Emi.

Ljudi su se na Fejsbuku požalili da su im iz produkcije zabranili da slikaju zgrade, koje su za potrebe ovog filma totalno “preobučene”, barem dok sve ne bude totalno spremno.