FOTO Objavljene FOTOGRAFIJE osumnjičenih za bombaški napad u Briselu

Belgija
Beta

Belgijski mediji objavili su fotografiju dvojice muškaraca koji su osumnjičeni da su izvršili bombaški napad na aerodromu u Briselu.

 

Za sada nije objavljen njihov identitet. Prethodno je objavljeno da su dve osobe uhapšene.

Međutim, AFP prenosi izjavu belgijskog ministra inostranih poslova koji je rekao da “strahuju da su ljudi još uvek na slobodi”.

Osim toga, svetski mediji prenose da se u Briselu sprovodi opsežna policijska potera, a veruje se da je policija identifikovala osumnjičene za napad.

Serija eksplozija potresla je jutros aerodrom i mrežu metroa u Briselu, stradale su najmanje 34 osobe, povređeno je više od 130 ljudi, a prestonica EU je blokirana.

Islamska država je preuzela odgovornost za najnoviji napad u srcu Evrope, nakon smrtonosnih napada u Parizu 2015.

Potvrđeno je da je bombaš samoubica izazvao dve eksplozije na aerodromu Zaventem oko 8h, a sat kasnije se više eksplozija čulo u metrou, u stanici nedaleko od zgrada u kojima se nalaze institucije Evropske unije.

Tri sata posle napada policija je izvela i kontrolisanu eksploziju u takozvanom Evropskom kvartu u Briselu, u kome se nalaze institucije Evropske unije.

Ceo grad je u blokadi, bezbednost u Briselu je na najvišem nivou, na ulicama su jake policijske i vojne snage, nad gradom lete helikopteri, a aerodrom i sistemi podzemne železnice i javnog prevoza su evakuisani i zatvoreni.