FOTOGRAFIJA KOJA JE UZBURKALA SVET: Rešena “misterija” neobičnog predmeta iz Putinovog kabineta

Putin
Beta

Nakon što su se uzburkale strasti na društvenim mrežama, ruski mediji su zbog neidentifikovanog predmeta brže-bolje alarmirali i svoje "neimenovane izvore iz Kremlja“.

Predmet koji liči na dasku za peglanje pojavio se na fotografijama iz kabineta ruskog predsednika Vladimira Putina u istorijskom trenutku — kada je šef države, na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i šefom diplomatije Sergejem Lavrovom, naredio povlačenje ruske vojske iz Sirije.

Misteriozni predmet izazvao je brojne diskusije i šale na društvenim mrežama, prenosi Sputnik.

Vidite li dasku za peglanje u gornjem desnom uglu? Predsednik ne samo da radi noću, već i sam sebi pegla košulje – našalio se jedan korisnik interneta.

Nakon što su se uzburkale strasti na društvenim mrežama, ruski mediji su zbog neidentifikovanog predmeta brže-bolje alarmirali i svoje “neimenovane izvore iz Kremlja“.

Kakvu čudnu maštu treba imati da bi neko pomislio da u predsednikovom kabinetu stoji daska za peglanje?! Ni u jednom kremaljskom kabinetu nema ni daske ni pegle – naveo je izvor.

Prema njegovim rečima, u Kremlju, a naročito u kabinetu šefa države, ne može se naći nijedna suvišna stvar — služba protokola i administracija predsednika vode računa o svakom detalju koji se nalazi u kabinetu šefa države.

Ispostavilo se, međutim, da je čudni predmet u stvari antibakterijski aparat — moćno oružje protiv mikroba i bakterija koji se prenose vazduhom.

U Kremlju tvrde da nije razvijan specijalno za Putina. Isti takav nalazi se u mnogim bolnicama, sudovima i drugim ustanovama.

Po ceni, dostupan je gotovo svakom prosečnom građaninu Rusije — košta svega od 50.000 rubalja (oko 630 evra).

Saznalo se na kraju i da predsednikove košulje ne peru i ne peglaju ni u Kremlju, ni u njegovoj rezidenciji.

Taj posao obavlja posebna služba – hemijsko čišćenje, pod nazivom GFUP “Predsednik-servis“, koja se nalazi u mestu Gorki 10, nedaleko od Moskve.

A, oprana, čista i besprekorno opeglana odeća dostavlja se u Kremlj.

Po potrebi, i direktno u predsednički kabinet.