FOTOGRAFIJA ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Ispred psihijatrijske ustanove održana “kovid svadba” (FOTO)

Od juče Tviterom kruži ova slika, a Vranjanci kažu da im nije jasno šta se na njoj dešava.

venčanje
pixabay.com

Od danas su zvanično širom Srbije na snagu stupile nove mere koje uključuju:

– Zabrana okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 10 ljudi.

– Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

– Maske su obavezne u svim zatvorenim prostorima na teritoriji cele Srbije.

– Maske su obavezne i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.

– Preporučuje se nošenje maske na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru, čak i kada je moguće obezbediti rastojanje.

Mladenci još od proleća odustaju od svojih slavlja, pa oni koji nisu odložili svadbe a poštuju epidemiološka upozorenja, venčanja obavljaju u opštini a slavlja su odložena. A ova slika iz Vranja, po svemu sudeći, pokazuje mladence koji su našli način da venčanje ipak obave, a da pritom poštuju sve bezbedonosne mere.

Ono što nikom nije jasno je, zašto se sve odvija ispred zgrade psihijatrijske ustanove, kako kaže postavljačica slike, dok komentatori poručuju da je ovo “kovid svadba”, a prisustvovali su joj mlada, mladoženja, kum i prolaznici. U svakom slučaju, najbitnije je da su uspeli da obave venčanje, a da pritom nikog ne ugroze.loading...