3000 POLICAJACA JURE BEGUNCA: Spektakularno bekstvo izvedeno helikopterom, zna se ko je kriminalca izvukao iz zatvora! (VIDEO)

pixabay.com

Helikopter je sleteo u dvorište zatvora, a Redoan Faid (46) je uspeo da pobegne zahvaljujući diverziji koju su njegovi pomagači izveli na ulazu u zatvor “Reo” u oblasti Sene i Marne, južno od Pariza.

Prema pisanju francuskih medija, sve se odigralo nešto posle 11.00 kada su tri muškarca u crnom, naoružana kalašnjikovima pojavila ispred zatvora.

Ta tri saučesnika, za koje francuske vlasti navode da su komandosi, izašla su iz helikoptera, koji je sleteo u neobezbeđeno zatvorsko dvorište.

Oni su izveli Fajda iz prostorije za sastanke, gde je on u tom trenutku razgovarao sa bratom, i odveli ga do helikoptera, navodi Figaro, ističući da je bekstvo trajalo desetak minuta.

Šezdesetak kilometara dalje, između aerodroma Roasi i Burže, begunac je izašao iz helikoptera i ušao u crni “megan”, pobegavši u pravcu auto-puta, a potom je prešao u beli kamionet, odakle mu se gubi trag.

Policija je pronašla zapaljeni helikopter u području Gonesa.

Inače, pilota helikoptera koji je instruktor letenja, saučesnici begunca jutros su uzeli za taoca.