Nekoliko desetina hiljada ljudi sve odlučnije šeta zviždući i uzvikujući “Vučiću lopove”, igrajući i noseći plakate s natpisima “Nisam glup” ili “Hodam dakle postojim”, naveo je francuski portal u tekstu pod naslovom “Srbija: Mobilizacija protiv Vučića raste od grada do grada”.

“Želimo pet minuta u 19.30 na Radio televiziji Srbije (RTS), što je i vreme za lidere opozicije, kao i ostavku direktora (RTS-a Dragan Bujoševića) jer već mesec dana ignoriše postojanje protesta i zloupotrabljava moć za propagandu”, rekla je jedna od organizatorki protesta Ana Anasonović.

Prema njenim rečima, neophodno je saznati istinu o ubistvu predsednika incijative SDP Olivera Ivanovića i “pokušaja ubistva (lidera Levice) Borka Stefanovića”.

“Tražimo da oni koji su zapalili kuću novinara Milana Jovanovića budu kažnjeni i tražimo ostavku ministra unutrašnih poslova Nebojše Stefanovića”, dodala je ona.

Kurije de Balkan je dodao da se na protestu zajedno s građanima nalaze i predstavnici opozicije, navodeći da se na skupu vijori zastava Srbije.

Građanski pokret nastavlja da se mobiliše i ima sve više mladih, naveo je portal dodajući da se protesti šire i na druge gradove kao što su Niš, Kragujevac, Novi Sad i Požega.

Organizatori su naveli da će protesti biti održavani svake subote dok se ne ispune njihovi zahtevi, dodao je francuski portal.