Zašto je doneta ova odluka mnogim Beograđanima nije jasno pošto je Trg Nikole Pašića poprilično prazan, kako zbog činjenice da je radni dan, tako i zbog kiše koja pada ovog popodneva.

Po drugoj verziji, međutim, ovaj potez ispred republičke i gradske skupštine je zatvoren pošto su po društvenim mrežama ponovo najavljivani protesti i blokade zbog poskupljenja goriva i to baš na ovoj lokaciji.

Kako bilo, sve do 20.00 na snazi će biti promene trasa linija javnog prevoza:

– Vozila sa linija 24, 26, 27, 37 i 44 umesto preko Trga Nikole Pašića, na delu trase od ulice Kneza Miloša do Trga republike, idu Takovskom, Svetogorskom i Makedonskom ulicom.

– Vozila sa linije 58 umesto preko Trga Nikole Pašića, na delu trase od ulice Kneza Miloša do Bulevara despota Stefana, idu Takovskom, Cvijićevom, Bulevarom despota Stefana.

– Vozila sa linija EKO 1 od Vukovog spomenika saobraćaju ulicama Kraljice Marije, 27. marta, Majora Ilića, Ilije Garašanina, Svetogorskom (u suprotnom smeru Nušićevom), Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnom trasom.

Za sada još nema pravih informacija od nadležnih gradskih službi da li će ovakva praksa biti tokom celog Svetskog prvenstva u Rusiji, koje traje do sredine jula, ili eventualno samo kada se ubuduće budu igrale utakmice naše reprezentacije, kao što će biti slučaj u nedelju u 14.00 protiv Kostarike.