FUDBAL, A NE GORIVO? Na mestu gde je danas najavljen PROTEST VOZAČA gradske vlasti postavile OVO

Zbog praćenja prenosa Svetskog prvenstva u fudbalu na Trgu Nikole Pašića, gde je postavljen veliki video-bim, danas će do 20.00 (nije jasno zašto ne do 22.00 kada se igra derbi dana Španija - Portugal) biti zatvoren Trg Nikole Pašića na delu od Bulevara kralja Аleksandra do Terazija, kao i Dečanska na delu od Trga Nikole Pašića do Teraziskog tunela.

Printscreen Naxi kamere

Zašto je doneta ova odluka mnogim Beograđanima nije jasno pošto je Trg Nikole Pašića poprilično prazan, kako zbog činjenice da je radni dan, tako i zbog kiše koja pada ovog popodneva.

Po drugoj verziji, međutim, ovaj potez ispred republičke i gradske skupštine je zatvoren pošto su po društvenim mrežama ponovo najavljivani protesti i blokade zbog poskupljenja goriva i to baš na ovoj lokaciji.

Kako bilo, sve do 20.00 na snazi će biti promene trasa linija javnog prevoza:

– Vozila sa linija 24, 26, 27, 37 i 44 umesto preko Trga Nikole Pašića, na delu trase od ulice Kneza Miloša do Trga republike, idu Takovskom, Svetogorskom i Makedonskom ulicom.

– Vozila sa linije 58 umesto preko Trga Nikole Pašića, na delu trase od ulice Kneza Miloša do Bulevara despota Stefana, idu Takovskom, Cvijićevom, Bulevarom despota Stefana.

– Vozila sa linija EKO 1 od Vukovog spomenika saobraćaju ulicama Kraljice Marije, 27. marta, Majora Ilića, Ilije Garašanina, Svetogorskom (u suprotnom smeru Nušićevom), Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnom trasom.

Za sada još nema pravih informacija od nadležnih gradskih službi da li će ovakva praksa biti tokom celog Svetskog prvenstva u Rusiji, koje traje do sredine jula, ili eventualno samo kada se ubuduće budu igrale utakmice naše reprezentacije, kao što će biti slučaj u nedelju u 14.00 protiv Kostarike.