GADE VAM SE PRLJAVI AUTOBUSI I TRAMVAJI? GSP konačno ima rešenje tog problema i to je OVO!

Autobus
Dnevno.rs/Petar Marković

Grejanje u autobusima, tramvajima i trolejbusima, uz sve toplije vreme napolju, čini vožnju gradskim prevozom nepodnošljivom.

 

Osim na neprijatnu temperaturu u vozilima, putnici se žale i na higijenu u njima, pišu Večernje novosti.

Prljavi su rukohvati, umazani prozori, smrdljiva sedišta, naročito tapacirana. Iako vozila čiste i peru, unutrašnjost je umrljana i zamazana. Očigledno je potrebno da radnici kojima je povereno održavanje, detaljnije čiste i češće menjaju krpe i vodu jer posle njihovog pranja vozila izgledaju kao da je “mačka prešla repom”.

Ponekad nepodnošljiv smrad, koji pojedini trpe, dok druge tera da izađu iako nisu stigli do željene stanice, poslednjih dana dodatno pojačavaju grejanje i spoljašnja temperatura.

Prema rečima direktora GSP “Beograd” Željka Milkovića, grejanje se uključuje u zavisnosti od vremenskih prilika.

GORAN VESIĆ NAJAVIO: Velika olakšica za Beograđane od 11. aprila

“Narednih dana će najverovatnije biti potpuno isključeno”, dodaje direktor GSP.

“U ovom prelaznom periodu nezgodno je zato što u jutarnjim satima, kada vozila izlaze na liniju, temperatura bude oko 2-3 stepena, pa je neophodno i zbog mašine, a i putnika da se uključi grejanje. U svakom trenutku, putnici, ukoliko im smeta, mogu da kažu vozaču da ga isključi”, ističe on.

Povodom negodovanja putnika zbog prljavštine u vozilima javnog prevoza, Milković kaže da očekuje da će ubuduće biti bolje.

“Početkom marta smo sklopili ugovor sa privatnom firmom “Mopeks”, koja će narednih godinu dana voditi računa o čistoći u našim vozilima. Starom firmom smo bili nezadovoljni i saradnju smo raskinuli pre četiri godine. U međuvremenu su naši radnici bili angažovani za čišćenje autobusa, tramvaja i trolejbusa”, objašnjava prvi čovek najvećeg gradskog prevoznika.

On ističe da je mnogo isplativije to što su uposlili drugu firmu da radi na održavanju vozila, jer rade sa mnogo više ljudi, za manje novca. Do sada je na ovim poslovima bilo angažovano 85 zaposlenih u GSP, a ubuduće će o higijeni u prevozu voditi računa 150 radnika.