Garaža ‘Obilićev venac’ se zatvara na pet meseci: Evo gde možete da se parkirate dok traju radovi

Garaža Obilićev venac
Printscreen/Youtube

Garaža se zatvara krajem sledeće nedelje.

 

JKP „Parking servis“ ulazi u najobimniju fazu radova na rekonstrukciji i nadogradnji garaže „Obilićev venac“, kojom će ona dobiti savremenu fasadu i za trećinu više parking mesta. Zbog radova na sanaciji, garaža će krajem sledeće nedelje biti u potpunosti zatvorena za korisnike. „Obilićev venac“ neće raditi ni narednih pet meseci, odnosno do kraja godine, jer će umesto automobila, u njoj biti građevinski radnici koji trenutno postavljaju šipove za nadogradnju dva nova sprata.

U Parking servisu su potvrdili da je zbog podizanja konstrukcije i jačanja temelja ulaz iz Ulice maršala Birjuzova već zatvoren.

– Rekonstrukcija, koja je počela u aprilu, biće nastavljena postavljanjem antikorozivne zaštite i sanacijom konstrukcija na svim nivoima, od prizemlja u Ulici Obilićev venac pa sve do krova, zbog čega će biti neophodno da se potpuno zatvori cela garaža. Iznad poslednjeg nivoa, potom će biti nadograđena još dva sprata, gde će biti mesta za još oko 200 automobila. Garaža će po završetku sanacije i nadogradnje imati više od 800 mesta za parkiranje, ukupno 20.000 kvadrata i potpuno novu savremenu fasadu – kažu u Parking servisu.

JKP „Parking servis“ moli građane za strpljenje dok traju radovi i apeluje na vozače da se parkiraju na obližnjim objektima. U blizini se nalazi garaža „Zeleni venac“, koja raspolaže sa 304 parking mesta.

Građani mogu da se upute i na parkiralište „Donji grad“ u Karađorđevoj ulici, koje ima 392 mesta. U ovom delu grada, vozačima je na raspolaganju i garaža „Pionirski park“ sa 472 parking mesta, kao i „Masarikova“. Parking servis je mesečne pretplatnike na vreme uputio na alternativne objekte za parkiranje, ali će tokom sledeće nedelje svi vozači koji se budu parkirali u garaži „Obilićev venac“ o tome biti obavešteni putem flajera i od strane inkasanata na samom objektu.loading...