Gde će bivši ministri? Velja Ilić se već “sve dogovorio sa Vučićem”, a ostali…

Vlada Srbije
Printscreen

Dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić za N1 kaže da je našao posao u svojoj struci koji više želi od ministarske fotelje.

 

– Pošto sam pre izvesnog vremena dogovorio s premijerom tačno šta ću raditi, tako da ću novu funkciju dobiti za deset dana. Sve smo se dogovorili, ali nismo se dogovorili da to pričam ovako dok se ne završi – rekao je Velimir Ilić.

Prelaznu ocenu za novu Vladu nije dobila ni Kori Udovički, do skoro ministarka državne uprave i lokalne smaouprave, u čijoj je nadležnosti bilo smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

– Naredni period posvetiću sagledavanju svega što sam naučila u ove dve godine i kako najbolje da nadalje radim za Srbiju – kaže Udovički.

Mesta u novoj Vladi nema ni za nekadašnju ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković.

– Nastaviću da radim kao redovan profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku. Obavljaću i dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini – navela je.

Bivši ministar pravde ranije je izjavio da ako ne bude u toj Vladi to nije smak sveta.

– Najlepša i najčasnija moguća stvar je raditi za svoju otadžbinu, ja sam to imao prilike u ove četiri godine da činim – rekao je tada Nikola Selaković.

Mediji spekulišu da bi mogao biti novi direktor Bezbednosno informativne agencije, a neki ga vide i kao sledećeg gradonačelnika Beograda.

Bez fotelja su ostali Nikola Selaković, Željko Sertić, Ivan Tasovac, Snežana Bogosavljević Bošković, Kori Udovički, Srđan Verbić i Velimir Ilić.

Novi ministri su Goran Knežević (privreda), Branislav Nedimović (poljoprivreda), Nela Kuburović (pravda), Ana Brnabić (državna uprava), Mladen Šarčević (prosveta), Vladan Vukosavljević (informisanje).loading...