GDE ĆE IM DUŠA? Kosovo zabranilo unos SLATKIŠA I IGRAČAKA ZA DECU sa smetnjama u razvoju

Takse od 100 odsto, koje su 21. novembra uvele kosovske vlasti na robu iz Srbije, onemogućile su da Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga uruči poklone deci na Kosovu, rečeno je danas u tom udruženju.

dečaci
pixabay.com

Predsednik tog Udruženja Dragoslav Petrović rekao je danas agenciji Beta da taj potez prištinskih vlasti pogađa i najosetljive grupe i da Asocijaciji dnevnih boravaka južne i jugoistočne Srbije dece sa smetnjama u razvoju nije bilo omogućeno da uruče paketiće deci sa smetnjama u razvoju koja žive u severnom delu Kosovske Mitrovice.

“Na sve načine pokušavali smo deci sa smetnjama u razvoju na Kosovu da uručimo poklone povodom obeležavanja školske slave, ali bezuspešno”, rekao je Petrović i dodao da je Asocijacija prethodnih godina uvek donirala poklone Srbima na Kosovu.

Prema njegovim rečima, te poklone deca će dobiti čim budu ukinute takse na robu iz Srbije.

“Naše igračke i slatkiši čekaju da budu uručeni”, naglasio je Petrović i zahvalio trgovinskom lancu LIDL, Udruženju gradjana “Ljubi bližnjeg svog” i prodavnici “Deksiko kids”, koji su obezbedili slatkiše i igračke za decu sa smetnjama u razvoju na Kosovu.