GDE JE PRAVDA? Presuda momku koji je silovao sestre ŠOKIRALA SRBIJU

Danijel Ž. (23), iz Markovca kod Vršca, pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu od 13 godina zbog silovanja i obljube svoje dve rođene sestre od 5 i 15 godina

silovanje
pixabay.com

Ovom odlukom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Danijel, inače ometen u razvoju, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora zbog krivičnih dela silovanje i obljuba nad nemoćnim licem.

Oštećene su upućene da imovinsko-pravni zahtev ostvaruju u parničnom postupku – navodi se u ovoj odluci Apelacionog suda objavljenoj na njegovom sajtu, koja nije obrazložena.

Zlostavljanje devojčica su policiji sredinom decembra 2018. prijavili radnici Specijalne škole u Vršcu, koju starija devojčica, koja je takođe ometena u razvoju, pohađa.

Ispričali su da se čudno ponašala u školi, pa je psiholog razgovarao sa njom. Kroz priču se saznalo da je brat već duže vreme seksualno zlostavlja. Danijel je uhapšen 14. decembra u porodičnoj kući u Markovcu, gde je živeo s roditeljima i još petoro braće i sestara.

Upravo je u toj kući mesecima silovao svoje sestre. Koristio je priliku kad nikog nije bilo kod kuće – naveli su tada istražni organi.loading...