PROMENE NA ČELU SRPSKOG AVIO-PREVOZNIKA: Poznat naslednik odlazećeg direktora Er Srbije!

Er Srbija
Printscreen/Youtube

Kondić je ostavku napisao tokom vikenda i danas je predao, naveo je Danas, dodajući da vest potvrđena iz više izvora.

 

Na čelo kompanije koja se tada zvala Jat ervejz, Kondić je došao septembra 2013. godine, mesec dana pošto je Vlada Srbije potpisala ugovor o strateškom partnerstvu s Etihad ervejzom, kojim je gigant iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postao vlasnik 49 odsto kapitala srpskog avio-prevoznika, ali i dobio pravo da u narednih pet godina rukovodi firmom.

Funkciju generalnog direktora obavljaće Dankan Nejsmit, trenutno izvršni direktor za finansije i transformaciju poslovanja. On je imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će avio-kompanija doneti odluku o trajnom rešenju za ovu poziciju. Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama.

U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbiji, navodi se u saopštenju.

– U ime Nadzornog odbora i u svoje lično ime, želim da zahvalim Danetu Kondiću, čiji je mandat obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata – izjavio je predsednik Nadzornog odbora avio-kompanije Er Srbija i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

– Er Srbija ulazi u narednu fazu razvoja kao jedan od najboljih avio-prevoznika u Evropi. Ona je simbol nacionalnog ponosa, čiji uspeh svedoči o posvećenosti njenih zaposlenih, i postaje značajan pokretač srpske privrede. Dankan Nejsmit je iskusan lider i uživa puno poverenje Nadzornog odbora da rukovodi kompanijom u periodu prilagođavanja poslovanja za nastavak razvoja – naveo je Mali.

– Novo rukovodstvo će se usredsrediti na primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i obezbediti održivu i prosperitetnu budućnost avio-kompanije. Uvereni smo da se možemo osloniti na dokazane veštine i iskustvo Dankana Nejsmita, uz pomoć kojih će u prelaznom periodu voditi Er Srbiju. Etihad je, kao suvlasnik i partner, posvećen pružanju kontinuirane stručne podrške avio-kompaniji Er Srbija – izjavio je Kevin Najt, direktor strategije i planiranja Etihad grupe i potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbije.

Er Srbija je 24. jula objavila operativne rezultate, po kojima je u prvih šest meseci 2017. godine prevezla 1,12 miliona putnika, što predstavlja porast od tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine, uz iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto. Zabeležen je i značajan rast prevoza tereta od čak 54,6 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, saopšteno je iz Er Srbije.