GENIJALNA AKCIJA! Nišlije sade CVEĆE U RUPE NA ULICAMA i šalju važnu poruku

Nišlije koje su nezadovoljne stanjem gradskih saobraćajnica organizovaće sutra, 24. juna, akciju "Masovno ulepšavanje Niša sađenjem cveća u udarne rupe".

Akciju je putem Fejsbuka pokrenuo bivši poslanik Miloš Bošković s ciljem da građani ukažu na brojne “kratere” na ulicama i pokrenu nadležne “da rade svoj posao”.

– Direkcija za izgradnju grada, nadležna za krpljenje udarnih rupa, čekala je proleće da krene sa svojim poslom. Evo ga skoro i leto, ali rupa i dalje na sve strane. Kad već imamo rupe po kolovozu, hajde da ih svi zajedno ulepšamo i zasadimo lepo cveće – napisao je Bošković u pozivu.

Svima koji žele da učestvuju u akciji savetovao je da cveće sade radno ujutru, jer tada ima najmanje saobraćaja i najlakše je završiti posao.

– Gađajte rupe koje vama lično najviše smetaju. Poenta je da na taj način ukažete na probleme vas i vaših komšija – naveo je on.

Veliki broj Nišlija odazavo se pozivu za ovu akciju označavanjem mesta na ulicama na kojima se nalaze udarne rupe. Pojedini od njih su pored mesta navodili da se ne radi o rupama već o “kraterima”. 

Pripadnici tzv. “Niške gerile” pre dve godine su sadnjom cveća na više mesta na kolovozu takođe ukazali na problem udarnih rupa.