“GLAD” NE PITA ZA PAPIRE: Iz carinskog skladišta ukradeno 16.000 kilograma MESA

carina
Foto: Uprava carina / Promo

Više od 16.000 kilograma mesa prosto je isparilo iz magacina carinskog skladišta u Subotici!

 

Foto: Foto: Uprava carina / Promo

Meso koje je inače kao zaplenjeno moralo da bude pod stalnim nadzorom, nestalo je iz kutija u kojima je bilo zapakovano. Prazne kutije su, međutim, uredno ostale na svom mestu u magacinu.

 
Carinski službenici su 21. marta prilikom kontrole javnog carinskog skladišta u Subotici otkrili da u magacinu-hladnjači nedostaje 16.339 kilograma svinjskog mesa. U magacinu je bilo smešteno 26 paleta sa 21 tonom svinjskog mesa iz Španije, koje je čekalo na carinjenje – navodi se u saopštenju Uprave carina.

Kada su carinici došli u kontrolu, imali su šta i da vide! Uredno složena ambalaža bila je vešto upakovana u plastičnu foliju. Carinici su otvorili sve kutije i utvrdili da nedostaje gotovo 10 i po tona svinjske plećke, skoro četiri tone svinjskog vrata i više od dve tone svinjskog karea, tačnije 16.339 kilograma svinjetine.

Izuzimanjem ove robe ispod carinskog nadzora pre izmirenja uvoznih dažbina znatno je oštećen državni budžet, zbog čega će protiv odgovornih biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom – saopštila je Uprava carina.