Gledali smo okršaj ŠAPIĆA I JEREMIĆA u “Utisku nedelje”! Sada je otkriveno šta su jedan drugom GOVORILI IZA KAMERA

Emisija "Utisak nedelje" u kojoj zajedno gostuju lider Narodne stranke Vuk Jeremić i predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić postale su tradicija, a tradicionalno je i ono što se događa iza kulisa.

Printscreen/Kolaž

Da je i ovog puta, baš kao i tokom emisije iz maja 2019. godine bilo žustro u studiju, videlo se nakon što se nakon jednog reklamnog bloka Vuk Jeremić obratio Šapiću rečima: „Ponovi sada šta si mi rekao u pauzi“.

Već tada moglo se zaključiti da su između dvojice starih znanaca pale teške reči. Usijale su se i društvene mreže, pa je jedan od tviteraša pozivajući se na novinarski kodeks pozvao trećeg gosta u emisiji, novinara Slobodana Georgieva, da kaže šta je to Šapić rekao Jeremiću.

„Baš zbog kodeksa nema priče o tome“, odgovorio je Georgiev.

Kako saznaje „Blic“, nije se prelazila granica, nije bilo fizičkog okršaja ni pretnji, ali je bio uvreda, provokacija i teških reči.

Nakon što je autorka emisije Olja Bećković najavila prvu pauzu za reklame, Georgiev je otišao iz studija na pauzu i tada su sevnule varnice između dvojice političara, nekada članova Demokratske stranke.

Kako Blicov izvor koji je bio u studiju kaže, Jeremić je gledao Šapića s podsmehom, a ovome je to bilo dovoljno da mu se obrati:

„Šta je, šta se keziš“, upitao je Šapić Jeremića.

„Što, hoćeš nešto da mi uradiš“, odgovorio je Jeremić kontrapitanjem.

„Neću, ne boj se, neću s tobom da prljam ruke, gadiš mi se, odvratan si“, rekao je Šapić.

Na to mu je Jeremić rekao da će „videti šta će on njemu da uradi kad počne emisija“ i s nekim se dopisivao.

Izvor Blica kaže da nije bilo psovanja niti pretnji, ali da nije bilo prijatno slušati.

U drugoj pauzi nije bilo okršaja jer je Šapić izašao na pauzu, dok je u trećoj lider SPAS-a i Opštine Novi Beograd imao dijalog sa autorkom.

Pitala ga je zašto ne želi da glasa za predloge, a on je kontrapitanjem odgovorio: “Ovo je sve samo nije Utisak nedelje, cinična si, ali baviš se samo vlašću, nekada si šarala. Zašto nisi stavila Đilasov intervju u predloge?”

„Gledala sam, ali nije bilo ništa zanimljivo“, rekla je Bećkovićeva.

Ubrzo nakon toga, emisija je nastavljena. Šapić je najpre odbio da glasa za predloge, da bi na kraju glasao za predlog broj 3, koji se odnosio upravo na njegov ulazak u Srpsku naprednu stranku.

Šapić juče nije za „Blic“ želeo da govori o emisiji i verbalnom okršaju s Jeremićem. S druge strane, predsednik Narodne stranke rekao je kratko da se „Šapić od kada je ušao u politiku trudi da se predstavi u javnosti drugačijim nego što jeste“.

„Paradoksalno, jedini put kada nije glumio bilo je u filmu „Kad porastem, biću Kengur“. Ne bih da komentarišem našu komunikaciju u pauzama „Utiska nedelje““, kaže Jeremić.

I pre dve godine bilo je žestoko, pa je autorka tada odjavila emisiju rečima: „Svega je bilo ovde, jednog dana ćemo vam pričati Tanja (Lazarević, urednica portala KoSSev) i ja, a možda i neko drugi“, a zatim se obratila gostima rečima: „Hvala vam što je ipak sve ispalo super“.

Okršaj i tokom emisije

Tokom emisije Jeremić je optužio Šapića, između ostalog, da je varalica i narcis i poručio mu da će izgubiti na izborima i biti lustriran.

„Ja garantujem da će nad vama lično biti sproveden revanšizam, vi ćete biti predmet zakona o lustraciji, koji će imati odredbu po kojoj će onima koji su obavljali visoke funkcije, a kupili diplomu ili prepisali doktorat, biti zabranjeno bavljenje politikom. Vi ste s te strane gotovi. Garantujem vam da nećete moći da se bavite politikom jer ste prepisali doktorat“, rekao je Šapić.

S druge strane, lider SPAS-a negirao je da je prepisao doktorat i osvrnuo se na podršku Jeremića u narodu.

„Ja sam nepismen, nedostojan, ne znam da sastavim dve rečenice, zovu me Gangula, ali pobeđujem na izborima na koje izlazim, ljudi su zadovoljni onim čime se bavim. A vi ovakvi kakvi ste genijalni, niko vas u ovoj zemlji neće. Ja bih stavio prst na čelo“, poručio je Šapić Jeremiću.

IKODINOVIĆ PROKOMENTARISAO ŠAPIĆEVO GOSTOVANJE: Jednom rečenicom POTOPIO bivšeg saigrača (FOTO)