Stepski smuk dužine oko dva metra izvučen je iz stepeništa na ulazu stambene zgrade u Vranju, preko puta OŠ „Radoje Domanović“.

 

Radi se o neotrovnoj zmiji koja se pojavila u stambenoj zgradi. Stanari su slučaj prijavili Komunalnoj policiji, koja je izašla na lice mesta. Odmah je obavešten Vladica Stanković, predsednik Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana.

– Radi se o urbanoj sredini gde su stambene zgrade. Smuk se uvukao u rupu između stepeništa. Morali smo da razbijemo stepenište da bi ga izvukli. Sat vremena sam imao otežan rad. Smuk je uhvaćen i biće vraćen u prirodno stanište – objašnjava Stanković.

Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije napominje da stanari nisu ništa imali od priručnog alata što je bio problem.

– Morali smo da obezbedimo pijuk Iimacolu da bi izvukli zmiju poprilično dugačku. Smuk je još juče viđen u stambenoj zgradi pa su stanari bili uznemireni posebno deca.Deca su primetila zmiju i roditelji im nisu poverovali, dok se nisu uverili da je smuk zaista u zgradi. Kamerom sa sondom videli smo da je u pukotini stepeništa I zato smo krenuli da lomimo stepenište da bi ga izvukli – kaže Tašković.loading...