GNUSAN SLUČAJ ZGROZIO SRBIJU: Manijak proganjao dečaka od DEVET GODINA

Muškarac A. J. pisao je devetogodišnjaku poruke na tri društvene mreže i nagovarao ga da se „druže“, rekao mu da će biti ljut ako ne pristane...

Policija
Sxc.hu/fsc2k5

Muškarac A. J. iz Ćićevca kod Kruševca proganjao je dečaka (9) iz Lazarevca na Tiktoku, Instragamu i Fejsbuku, pozivao ga da se „druže“ i nagovarao da se fotografiše u toaletu! Zbog traume koju je doživeo, maloletnik se plaši da sam zaspi, trza se i budi iz sna. Sve to je otkrio I. T., njegov otac!

Kako je rekao, sve je počelo kada se pedofil obratio dečaku uobičajenim pozdravom i pitanjem šta radi, a zatim i sa željom da se navodno druže. Upornost muškarca iz Ćićevca nastavila se na tri društvene mreže, na kojima dečak ima profil, a ubrzo je prerasla u internet proganjanje i pozivanje maloletnika telefonom na Mesindžeru.

Prepiska dostavljena nadlženim organima

– Apelujem na sve roditelje čija deca koriste mobilne telefone ili druga sredstva komunikacije da proveravaju svako veče s kim se dopisuju. Dok mislimo da se nešto nemilo ne može desiti našoj deci, upravo se to odigrava pred našim očima – kaže otac žrtve.

Sin mi se jedan dan obratio rečima da ga neki veliki dečko smara i zove. Dete ga, inače, ne poznaje. Istog momenta uzeo sam telefon i imao šta da vidim. Pogledao sam poruke u kojima ga poziva da se druže, da ode do toaleta da se slika i slično. Verujte, muka mi je pripala jer ne smem ni da mislim o tome šta je tom manijaku sve padalo na pamet – priča otac žrtve.

Zgrožen ponašanjem manijaka i posledicama koje njegov sin jedinac proživljava kao žrtva, on govori o psihološkoj i potencijalnoj fizičkoj zloupotrebi dečaka.

Dok sam držao sinovljev telefon u rukama, obuzeli su me neopisivi bes i nervoza, ruke su mi tresle jer znam šta bih mu radio da mi je nadohvat ruke, ne mareći ni za zakon ni za posledice. Sin dugo nije mogao sam da zaspi, imao je nemirne snove i budio se usred noći. Odlučio sam da detetu omogućim mobilni telefon radi lakše komunikacije. Uređaj redovno nadzirem i kontrolišem, a sa detetom imam otvoren odnos i poverava mi se, a tako je bilo, na sreću, i ovoga puta. Kada sam ugledao poruke, obratio sam se organizaciji „Stoppedofiliji SP“, tražeći pomoć za dalje korake. Od njih sam dobio smernice kako da nastavim razgovor sa dotičnim zlostavljačem u sinovljevo ime – prepričava otac.

On se dopisivao se sa manijakom koji je, misleći da se dopisuje s njegovim sinom, poslao na zahtev oca svoju fotografiju držeći prste na nosu, a potom i na bradi. Tada je sa sigurnošću moglo da se sazna ko se zaista krije iza profila.